Polityka prywatności

Polityka bezpieczeństwa dotycząca strony www.profiline.com.pl

Firma ProfiLine ze szczególną starannością chroni informacje pozyskane od użytkowników stron internetowych oraz ich dane osobowe.

Zgodnie z przepisami rozporządzenia z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 poz. 1000 j.t.). Użytkownik może korzystać z naszych stron internetowych bez podawania swoich danych osobowych.

Firma ProfiLine zbiera dane osobowe, które zostały podane w trakcie wypełniania formularza na stronie internetowej i/lub które zostały przesłane za pośrednictwem e-mail lub jako część zapytania/prośby.

Firma ProfiLine może pozyskiwać informacje zawarte w plikach cookies. Informacje te mogą zawierać adresy stron internetowych powiązanych ze stroną www.profiline.com.pl, stron internetowych, które użytkownik przegląda na stronie internetowej ProfiLine, adres IP oraz czas odwiedzin witryny. ProfiLine zastrzega sobie prawo do korzystania z zebranych informacji w celu identyfikacji użytkownika.

Dane i informacje przesłane lub pozyskane za pomocą plików cookie, mogą być przetwarzane jedynie do celów, dla jakich zostały wysłane. Są to: cele statystyczne (bez możliwości identyfikacji użytkownika); diagnozowanie problemów związanych z serwerem i administrowaniem strony internetowej.

Dane i informacje będą gromadzone i przetwarzane przez firmę ProfiLine tylko na czas niezbędny do osiągnięcia celu, dla którego zostały pozyskane.

Państwa dane osobowe są przetwarzane i przechowywane przez firmę ProfiLine na serwerach w Polsce. Zapewniamy, że ochrona danych osobowych jest zgodna z rozporządzeniem o ochronie danych osobowych.

Zastrzegamy sobie możliwość zlecenia przetwarzania niektórych danych osobowych naszym partnerom biznesowym w Polsce, którzy gwarantują zgodną z przepisami ochronę danych osobowych. Dane te nie mogą zostać przekazane w jakiejkolwiek formie osobom trzecim bądź do państw trzecich, chyba że otrzymamy na to zgodę lub jeśli jest to wymagane przez organy prawne.

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie jest całkowicie dobrowolna. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzanie wyłącznie w zakresie i celu na jaki użytkownik wyraził zgodę. W przypadku nie podania tychże danych nie będziemy mogli zagwarantować dostępu do wszystkich funkcji witryny www.profiline.com.pl.

W każdej chwili użytkownik ma prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych, w tym celu pomocy udzieli Inspektor ochrony danych,  Pani Kamila Jagielska dostępna pod numerem telefonu 885 858 813 lub e-mail: kamila@profiline.com.pl.

Polityka bezpieczeństwa dotycząca bezpośredniego kontaktu z firmą ProfiLine

Uprzejmie informujemy, że:

1. Administratorem danych wskazanych w zgodzie na przetwarzanie danych osobowych jest ProfiLine Ruben Skrzypiec z siedzibą w Szalejów Górny 146, 57-314 Szalejów Górny,
tel.: 690 657 842,
adres e-mail: biuro@profiline.com.pl

2. Inspektorem Ochrony Danych jest Kamila Jagielska,
Tel: 885 858 813
e-mail: kamila@profiline.com.pl

3. Celem zbierania danych jest bieżąca obsługa klienta, wystawienie dokumentu sprzedaży i/lub sporządzenia umowy oraz prowadzenie obowiązku wynikającego z przepisów prawa:
a. Ustawa o VAT, art. 106e;
b. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. art.. 6 ust. 1b

4. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

5. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji celu.
W przypadku niepodania danych nie będzie możliwe zawarcie umowy i/lub kupna towaru.

6. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa.

7. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.

8. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

9. Dane osobowe będą przechowywane przez okres, który reguluje art. 86 § 1 ordynacji podatkowej i/lub po ustaniu stosunku prawnego, niezbędnego do ubiegania się z tytułu jakichkolwiek roszczeń przed sądem.

10. Dane osobowe są zbierane jedynie w ilości i zakresie wymagalnym do realizacji określonego celu.